Pieter van der Ploeg

Ik wil me graag
even aan u voorstellen

Ik heet Pieter van der Ploeg en ben nu 38 jaar impresario en mag voor KWF én voor u een reeks theaterconcerten organiseren.

Ervaring

Als 17 jarige jongen ben ik begonnen met het organiseren van muziekconcerten. Eerst orgelconcerten in kerken waar ik meer dan 4500 concerten heb mogen organiseren. Al heel gauw kwam ik in aanraking met het Circustheater in Scheveningen waar ik in 1984 begon met klassieke concerten organiseren en veel later kwamen er ook populaire Nederlandstalige zangers, zangeressen en bands in de serie Sterren aan Zee concerten een concert geven.

Na mijn ziekte in 2004 kwam ik in aanraking met Ton Hanselaar, toenmalig directeur van KWF Kankerbestrijding: Ton Hanselaar en KWF promotor Jacques Daamen vroegen mij of ik als vrijwilliger het Goede Doelen Concert onder hun auspiciën wilde organiseren.

Historie

Het huidige concept, Concerten aan Zee is indertijd dus door KWF Kankerbestrijding in het leven geroepen en door KWF georganiseerd onder de naam Goede Doelen Concert. Tijdens het 60 jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding en tijdens het 25e Goede Doelen Concert is de naam officieel omgedoopt naar Sterren aan Zee Concerten.

Sindsdien geven vele bekende artiesten een theaterconcert in deze concertserie. Vaste artiesten die al jaren een concert geven en KWF Kankerbestrijding een warm hart toedragen zijn o.a. Willeke Alberti, Ruth Jacott, Frans Bauer, Jan Smit, Marianne Weber, Rob de Nijs, Andre Hazes Jr. en Nick & Simon.

Ze dragen dan ook graag een steentje bij en geven een concert in één van de mooiste theaters wat Nederland rijk is; het AFAS Circustheater te Scheveningen. Hét theater waar muziek mooier klinkt dan waar ook!

De concertserie is een actie derden KWF Kankerbestrijding. Van iedere verkochte kaart gaat in ieder geval € 2,50 naar KWF Kankerbestrijding (1e, 2e rang). Dit op basis van een positief saldo van ieder concert. Minus de gemaakte kosten gaat het resterende bedrag ook naar KWF Kankerbestrijding.

Iedereen kan iets doen, klein of groot, het maakt niet uit. Kijk daarom ook eens op de actiesite van KWF Kankerbestrijding, acties.kwf.nl waar u zelf ook als particulier een actie kan starten voor KWF Kankerbestrijding. Net zoals wij deze reeks concerten mogen organiseren. ‘Sta dus ook op tegen Kanker en help mee!’

Komende concerten

7 maart 2022

Frans Bauer

Frans Bauer zal zijn 25 jarig jubileum vieren in het AFAS Circustheater Scheveningen. Hij zingt dan al zijn grote hits achter elkaar.
18 april 2022

Adele Project

Alle legendarische liedjes van de Britse wereldster Adele worden gezongen. Dit mag de echte Adele fan beslist niet missen!
18 april 2022

Queen the Music

Queen the Music onderscheidt zich door de songs zowel vocaal als muzikaal op originele wijze te vertolken. Mis dit niet!
25 april 2022

William Janz zingt Julio Iglesias

Binnenkort geeft de winnaar van Spain Got Talent, William Janz, een groot concert met orkest en zingt alle grote hits van Julio Iglesias!
2 mei 2022

Grote première:

The very best of Elvis by Kees Versluys

Op maandag 2 mei 2022 zal in het AFAS Circustheater Scheveningen de première plaatsvinden van een bijzonder uniek theaterconcept dat ontwikkeld en geproduceerd is door Pieter van der Ploeg. Bovendien wordt er van dit concert een TV registratie gemaakt.
9 mei 2022

Ode aan Michael Jackson

14 jaar na zijn plotselinge overlijden wordt Michael Jackson herdacht met een wervelende voorstelling die in Groot-Brittannië lovende recensies kreeg.
12 december 2022

Django Wagner

Op 12 december 2022 geeft Django samen met zijn orkest voor het eerst een groot Kerstconcert.